Nieuws

Michelin bekroont Restaurant Kronenburg met 'Bib Gourmand'

Michelin bekroont Restaurant Kronenburg met 'Bib Gourmand'

Amstelveen - Het Amstelveense Restaurant Kronenburg is door Michelin onderscheiden met een 'Bib Gourmand'.


Het is de eerste keer dat Restaurant Kronenburg de onderscheiding krijgt. Ook restaurant De Jonge Dikkert ontving een 'Bib'; lange tijd was De Jonge Dikkert het enige Amstelveense restaurant dat de onderscheiding kreeg, maar daar is nu dus met Kronenburg een tweede restaurant uit Amstelveen bijgekomen.  

Erkenning

Eigenaar van Restaurant Kronenburg, Cees Cuntz is trots op de onderscheiding: 'Een prachtige erkenning voor het team, ze hebben er heel hard voor gewerkt', aldus Cuntz.  

Gids

Beide Amstelveense restaurants worden opgenomen in de Bib Gourmand-restaurantgids (Benelux, 2019) van Michelin. De gids toont restaurants in de Benelux die zich weten te onderscheiden door een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding: je kan er voor minder dan 37 euro van een compleet gastronomisch menu genieten.

Ook veel verliezers

Er kwamen dit jaar op nationaal niveau 19 nieuwe ‘Bibs’ bij, waaronder dus eentje voor Kronenburg. Liefst 25 restaurants verloren de onderscheiding, waaronder (verrassend) Le Garage in Amsterdam. De hoofdstad telt in 2019 veertien restaurants met een Bib Gourmand: in totaal zijn er nu 129 restaurants in Nederland met deze gewaardeerde Michelin-bekroning, zes minder dan vorig jaar. Meer informatie en het volledige overzicht is te vinden op Misset Horeca.

De 'Bib Gourmand' is vernoemd naar Bibendum, het wereldberoemde Michelinmannetje.

Sharing is caring:

Kronenburg Business Park
Professor E.M. Meijerslaan
1183 AV
Amstelveen

info@kronenburgbusinesspark.nl