Nieuws

Ibis Budget en Cityden openen nieuwe hotels in Amstelveen

Ibis Budget en Cityden openen nieuwe hotels in Amstelveen

AMSTELVEEN - Amstelveen wordt zowel een groot Ibis Budget Hotel als een Cityden servicehotel rijker. Ibis vestigt zich met een hotel van meer dan driehonderd kamers in een grote kantoortoren in de wijk Kronenburg  langs de Beneluxbaan, Cityden vestigt zich er pal naast met 81 full-service appartementen.


De hotels geven daarmee straks invulling aan respectievelijk de Professor Bavincklaan 1 en 3, waar voorheen een kantoor van de ABN Amro Bank was gevestigd. AmstelveenZ meldde al eerder dat de leegstaande kantoorgebouwen tot hotel zouden worden omgevormd. De verwachting is dat zowel Ibis Budget Hotel en Cityden nog voor het eind van dit jaar de deuren openen.

Ibis
Ibis vestigt zich onder de naam ‘Ibis Budget Amsterdam City South’ in de kantoortoren aan de Professor Bavincklaan 1. De locatie wordt een Europees paradepaardje van de Ibis Budget-formule en wordt ingericht volgens de nieuwste richtlijnen binnen Ibis. Het wordt een zogenoemd Ibis flagship-hotel, met een ontbijtruimte en terras. Ibis Budget richt zich, zoals de naam al aangeeft, op mensen die op hun budget letten maar toch comfortabel willen overnachten.

Cityden
Ibis Amstelveen Cityden Amstelveen Bavincklaan 1 en 3. AmstelveenCityden, dat de Professor Bavincklaan 3 (laagbouw) gaat bezetten, is een jonge, innovatieve organisatie opgericht in 2013 en met als doel in te springen op de groeiende vraag naar professionele hotelaccomodaties die zelfvoorzienend zijn en dichtbij het centrum en/of zakendistricten van Amsterdam gelegen zijn, in dit geval dichtbij de Zuidas.

Cityden richt zich op gasten die langere tijd in Amsterdam verblijven en de voorkeur geven aan een ander soort accommodatie dan een reguliere hotelkamer. Het Cityden-concept bestaat volgens de website uit 'fullservice appartementen' waarin de vrijheid van een eigen appartement wordt gecombineerd met de gebruikelijke services van een hotel.

Alle appartementen van Cityden hebben een (afzonderlijke) woonkamer, slaapkamer(s) en een compleet uitgeruste keuken en badkamer en variëren volgens een woordvoorder in types. Cityden richt zich met name op de zakelijke reiziger, aangevuld met leisure gasten. In Amstelveen komen 81 fullservice appartementen met tevens een 24-uurs receptie en fitnessruimte. Op de bovenste verdieping komt één grote ruimte om te eten, drinken, ontmoeten, werken en te ontspannen. In een open keuken/bar wordt gekookt en gasten kunnen aanschuiven aan lange tafels.

Hotelstrip
Ook aan het naastgelegen kantoorpand Bavincklaan 5, waar in vroeger jaren onder andere Yakult en Scott Page waren gevestigd, bestaan plannen een nieuw en groot businesshotel. Daarmee krijgt Amstelveen een geheel nieuwe hotelstrip in het noorden van de gemeente, parallel aan de Benelulxbaan (ter hoogte van het Esso tankstation). De kantorenwijk in Kronenburg staat te boek als Business Park Kronenburg.

 

Sharing is caring:

Kronenburg Business Park
Professor E.M. Meijerslaan
1183 AV
Amstelveen

info@kronenburgbusinesspark.nl